BLOG - Naomi van der Graaff

Word jij jouw Valentijn?

Het is volgende week weer Valentijnsdag. Nu zijn er volgens mij weinig mensen die weten waar Valentijnsdag zijn oorsprong kent. Wees gerust, een éénduidig verhaal is er niet.

Volgens vele bronnen gaat Valentijnsdag terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en armen.

Volgens de Romeinen zit het anders. In de 18e eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is gesteld om de oude Lupercalia, een vruchtbaarheidsfeest, te vervangen. Lupercalia werd op 15 februari gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur.

Een derde variant is dat omstreeks 14 februari de vogels met paren beginnen. Al in de 14 eeuw schreef Geoffrey Chaucer er een gedicht over.

For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make
‘Want dit was op Sint-Valentijnsdag
Als elke vogel daar zijn maatje komt kiezen’

Valentijnsdag anno 2017 is een commercieel gedreven event waar bloemisten hoogtij vieren en de postbezorger het heel druk heeft met het brengen van anonieme liefdesuitingen. Gezien de vele uitingen in de media kan het je niet ontgaan zijn.

En VDS? Wij hebben serieuzere zaken die op Valentijnsdag aandacht vragen, namelijk de uitreiking van de Multiplier of the Year tijdens ons Leiderschapsevent! Dit gieten we in een prachtig event, genaamd ‘Love your Native Genius’. Waarom die titel? Omdat we geloven dat iedereen in de basis een genie is. Dat iedereen kwaliteiten heeft waarmee je kunt schitteren, mits ze effectief worden ingezet én aangeboord door jezelf en je leidinggevende.

De Multipliers of the Year van 2015 zijn inspirerende leiderschap voorbeelden, lees hoe leiders het maximale uit hun medewerkers weten te halen. In alle eenvoud: door mensen lief te hebben en in ze willen investeren.

Ook dit jaar zijn er weer 4 genomineerden die op Valentijnsdag graag hun persoonlijke verhaal met je delen hoe zij het talent van hun medewerkers weten te verdubbelen. Maak nu alvast kennis met Saskia van der Velden (Nationale Nederlanden), Brian Finley (Palo Alto Networks), Do Iseger (ABN AMRO) en Gerard Spans (Arcadis).

Of je nu komt borrelen in het Genius Café, om te luisteren naar de keynote ‘Discover your Natvie Genius & Multipliers’ of om het succesverhaal achter het project ‘Develop 365 – the global blended Leadership Development Experience’ van ABN AMRO te horen en daarvan te leren, het kan allemaal.

Wij zorgen voor de bloemen, een inspirerende kaart én heel, heel veel liefde. Dus voel je welkom en meld je aan voor ons gratis event op 14 februari. Want zoals de Deense filosoof Søren Kierkegaard al zei: ‘Don’t forget to love yourself’

Locatie
Huize Voordaan
Groenekanseweg 85
3737 AC Groenekan (Utrecht)

7 februari 2017
Naar overzicht

Naomi van der Graaff

Bekijk mijn profiel

Neem contact op met Naomi van der Graaff

Whitepaper

E-book Reis van een Multiplier (to be)

Nu Downloaden

Andere blogs van Naomi

 • 6 februari 2017
  BLOG: Ons werk verandert! Dit blog lezen
 • 6 december 2016
  BLOG: Misverstand #2: Digitaal, slim en leuk leren cruciaal voor de nieuwe generatie medewerkers, of toch niet? Dit blog lezen
 • 5 december 2016
  BLOG: Fris het nieuwe jaar in! Dit blog lezen
 • 29 november 2016
  BLOG: Agile Leiderschap heeft zijn hoogtepunt gehad… of toch niet? Dit blog lezen
 • 24 november 2016
  BLOG: Boksen of Boxen op de maandagmorgen…?! Dit blog lezen
 • 21 november 2016
  BLOG: Sssst…. mag ik even… Dit blog lezen
 • 22 juli 2013
  BLOG: Een meer van energie Dit blog lezen
 • 10 juni 2013
  BLOG: De zin (of zen) van de salesmeeting Dit blog lezen