BLOG - VDS

Data wordt steeds crucialer, maar meet met mate!

Met een glimlach op mijn gezicht denk ik terug aan de tijd zonder mobiele telefoon. Mensen geloofden me (of niet) op m’n blauwe ogen dat de brug écht open stond als ik ergens te laat kwam. Vandaag de dag kom ik hier niet meer mee weg. ‘Je had toch even kunnen bellen, ik zie op WhatsApp dat je online was’, krijg ik dan al gauw te horen. En het blijft niet alleen bij mijn online status of ‘laatst gezien’. De inzet van data wordt invloedrijker: Youtube weet mijn kijkgewoontes en geeft mij aanbevelingen voor video’s en mijn thermostaat vertelt mij mijn energieverbruik. De ontwikkelingen volgen zich razendsnel op. Wat betekent de inzet van data voor de toekomst van leren en performen?

HRD data woData wordt steeds crucialer, maar meet met materdt steeds crucialer

Binnen organisaties neemt data een steeds belangrijkere positie in. Ook op het gebied van leren en ontwikkelen. In Nederland worden vele euro’s uitgegeven aan professionele training en
ontwikkeling. Maar wat levert dit daadwerkelijk op voor de organisatie? Deze vraag wordt steeds belangrijker. De rol van data wordt dus steeds crucialer.

Dit blijkt ook uit onderzoek van Bersin by Deloitte: 51% van de business leiders geeft aan op zoek te zijn naar data om inzicht te krijgen in de opbrengsten van HRD-programma’s. Het blijkt echter ook dat HR(D)-professionals, zeker in vergelijking met andere organisatieonderdelen, nog erg weinig beslissingen nemen op basis van data. Slechts 5% van de onderzochte HRD afdelingen zet de juiste data in om inzicht te krijgen in de business impact van hun programma’s. Vaak is er ook zoveel data te verzamelen. Hoe weet je welke data zorgen voor inzicht in de gewenste business impact en welke data leveren slechts verwarring en tijdverspilling op?

Eén tip van Carol Leaman, CEO van onze partner Axonify: ‘Begin with the end in mind. Welke business resultaten wil je bereiken en welke data zijn nodig om dit inzichtelijk te maken?’.

Ook medewerkers hebben behoefte aan data

En de medewerkers zelf? Juist voor hen wordt het steeds belangrijker om over data te beschikken. Meer dan ooit beseffen mensen dat hun huidige baan niet voor het leven is. Tijd om het heft in eigen hand te nehmen en zelfleiderschap te tonen. Data helpt om inzicht te krijgen in eigen presteren. Het helpt hen om te excelleren in hun sterke gebieden en tevens te werken aan hun zwaktes. Data over de groei in kennisniveau en inzicht in de mate van vertrouwen om deze kennis ook toe te passen in de praktijk zijn bijvoorbeeld erg waardevol. Bovendien is het nog leuk ook, uiteindelijk vindt iedereen het leuk zich te ontwikkelen. En inzicht in deze groei werkt extra motiverend, met betere performances als gevolg.

Meet met mate

Ik denk dat er geen weg meer terug is als het gaat om het verzamelen en gebruik van data in ons dagelijks leven en dus ook in de wereld van leren en ontwikkelen. De waarde ervan is te groot en de technologische ontwikkelingen groeien met de dag. Maar bedenk je als HR(D)-professional goed welke data je verzamelt en met welk doel. En wat de mogelijke gevolgen zijn. Zoals het creëren van een angstcultuur, wanneer de verkeerde data wordt verzameld of de goede data verkeerd wordt geïnterpreteerd. In onze werkelijkheid is veel data te verzamelen, maar meet met mate!

30 maart 2016
Naar overzicht
logo vds paars

VDS

Bekijk mijn profiel

Neem contact op met VDS

Andere blogs van

  • 11 oktober 2016
    BLOG: Impact op de werkvloer: 3 design tips Dit blog lezen
  • 11 maart 2016
    BLOG: 4 tips om het leerrendement te verhogen Dit blog lezen
  • 1 oktober 2013
    BLOG: De kracht van niets doen Dit blog lezen