ABNAmro nieuws
9 juli 2014

Verbinding en bewustwording centraal in Van Goed naar Beter 2.0

In de afgelopen periode heeft Frits Tuijn samen met een aantal VDS collega’s het programma Van Goed naar Beter 2.0 (VGNB) binnen Risk Management mogen verzorgen. Zoals de naam al doet vermoeden was dit een vervolg op eerdere sessies in 2012 en 2013. Strekking van het traject is “vanuit meer verbinding, (gedrags)bewustwording en vaardigheden nog beter samenwerken met alle ketenpartners zodat de klant uiteindelijk nog beter bediend kan worden”. Het traject werd in teamverband doorlopen, waarbij de managers een belangrijke functie hadden.

Grote diversiteit aan vertrekpunten

“In de voorbereiding bleek al snel een grote diversiteit aan vertrekpunten bij de teams.  Niet alle teams hadden de eerste sessie doorlopen. Er waren ook teams die op een andere manier met de resultaten uit VGNB 1.0 om waren gegaan. Praktisch betekende dit dat ik met alle leidinggevenden gesprekken heb gevoerd om vast te stellen wat de status was met betrekking tot de eerdere sessie en wat dit betekende voor de invulling van 2.0. Persoonlijk vind ik het erg plezierig om op voorhand te weten wat er speelt en van daaruit zo goed mogelijk aan te sluiten bij de (trainings-)behoefte van het team.

Eigen invulling

De teamsessies hebben door de verschillende achtergronden een eigen invulling gekregen. Als er al sprake was van een rode draad dan is dat het model van Lencioni (vertrouwen als basis voor iedere samenwerking). Ook de Roos van Leary (wederzijdse beïnvloeding) is meerdere keren langsgekomen. Verder heeft het programma vooral invulling gekregen door de inbreng van de deelnemers. Met mijn collega-trainers ben ik getroffen door de diepgang die de deelnemers in de sessies met elkaar hebben gezocht en ook vaak hebben gevonden. Er is veel gelachen en er was soms ook een traan. Beiden hebben bijgedragen aan de intensiteit van de dag.

Wat ik enorm heb gewaardeerd, is dat de opvolging in de meeste gevallen vanuit de deelnemers zelf naar voren kwam. Met de nadrukkelijke wens om voort te blijven bouwen op de in de sessie opgebouwde verdieping in de samenwerking met elkaar en de ketenpartners.

De teams waren over het algemeen zo groot dat het effectiever was om de sessies met twee trainers uit te voeren. Dat is voor ons trainers een vrij uitzonderlijke situatie, want we staan vaak het grootste deel van de tijd alleen te werken. Een ideale kans dus voor het verkrijgen van professionele feedback van een vakgenoot. Ook een trainer is niks menselijks vreemd en die feedback is ook voor mij met toch heel wat jaren trainingservaring, toch een beetje spannend.”

Wij beantwoorden al je vragen

Schrijf je in voor de speciale nieuwsbrief!

Ontvang al het relevante ABN Amro nieuws direct in je mailbox