ABNAmro nieuws
17 september 2013

Persoonlijke groei door Next Generation Professionals

ABN AMRO wil een Top Class Employer zijn: een werkgever die de beste professionals aantrekt. Het traineeship van de bank, ‘Next Generation Professionals’ (NGP), is een kweekvijver voor talentvolle professionals die op termijn doorgroeien naar sleutelposities binnen de bank. Op die plekken hebben ze een voorbeeldfunctie en invloed op de cultuur van de bank. Het is dus niet zo vreemd dat ABN AMRO 15 maanden uittrekt voor het opleiden van deze jonge ambitieuze mensen.

Persoonlijke ontwikkeling VS inhoudelijke ontwikkeling

“Bij aanvang van het programma ligt de focus bij de meeste trainees vooral op de inhoud. Ze willen een goede bankier worden, graag internationaal opereren, veel geld verdienen voor de bank en daarnaast boven het maaiveld uitsteken. Maar ook niet te veel, want ze willen wel geaccepteerd worden. Tijdens het sollicitatieproces hebben ze gehoord dat er in het NGP veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Dit is voor velen spannend, want wat betekent dit? Ze zijn in hun academische vorming vooral intellectueel ontwikkeld. Ik geef dan aan dat een goede bankier ook in de markt te vinden is bij andere collega-banken. Maar dat je het verschil kunt maken door de combinatie van de deskundige bankier mét persoonlijk leiderschap en authenticiteit. Iemand waar anderen graag mee en voor willen werken. Dit betekent dat je vooral jezelf moet leren kennen: wat zijn je kwaliteiten, je valkuilen en je belemmerende overtuigingen? Durf je kwetsbaar te zijn en risico’s te nemen door je mening te formuleren?”

Marcel, een Next Generation Professional

“Tijdens de introductieweek maakte ik kennis met een trainee die ik hier Marcel zal noemen. Leuke vent om te zien, open houding, maar praat over zichzelf als in de 3e persoon. Hij is dus vooral een beschouwer. Tijdens het vertellen van zijn levensverhaal beschouwt hij en laat nog niet echt zien wat hem heeft geraakt in het leven. Hij is enigszins formeel en keurig. Na afloop van deze week is een belangrijk thema voor hem ‘durf’.

Hij is hier direct mee gestart door een buddy te kiezen die ‘losser’ is en zich minder houdt aan sociale conventies. Middels zijn reflecties is hij gaan zoeken naar wat zijn belemmerende overtuigingen zijn. Waar is hij bang voor als hij ‘buiten de lijntjes kleurt’? Waar komt zijn gedrag vandaan? Wat is de consequentie van zijn gereserveerdheid? Wat doet dit in de verbinding met de ander? Door middel van reflecties, coachingsgesprekken met zijn traineemanager en mij krijgt Marcel steeds meer zicht op zijn gedrag: waar het vandaan komt en waarom hij het stand houdt.

De volgende fase is om te gaan experimenteren met ander gedrag en te ervaren hoe dat voelt en hoe de omgeving daarop reageert. Hij begint te oefenen met het geven van directere en persoonlijkere feedback. Hij laat zijn gevoel meer zien door dit te benoemen en reageert op de emoties van anderen. In eerste instantie is dit nog onwennig en het gaat af en toe ook niet helemaal goed. Soms gaat hij over de grens van de ander. Maar ook juist dat is experimenteren. Bij een begeleider die hij als lastig ervaart, is hij in staat om het gesprek open te gooien. Aan het einde van het traject neemt hij niet de voor de hand liggende beslissing in de keuze voor een job en durft hij de confrontatie aan te gaan. Kortom, hij toont persoonlijk leiderschap en de angst uit het verleden dat hij wordt ‘afgestraft’ blijkt het tegendeel te zijn. Zijn moed en zijn lef om eigen keuzes te maken, worden juist gewaardeerd en dienen als voorbeeld voor zijn collega’s.”

ABN AMRO, een Top Class Employer

Hieruit blijkt dat de combinatie van persoonlijke groei en deskundigheid goed is voor Marcel, maar ook voor de bank. Het succes van de bank valt of staat dan ook met het succes van haar professionals. Een persoonlijk ontwikkel traject zoals dat van Marcel is dan ook een positief voorbeeld in het licht van Top Class Employer. Door ruimte te geven aan talent, oefening en ontwikkeling en open te staan voor elkaar komt het beste in de mens naar boven!

Wij beantwoorden al je vragen

Schrijf je in voor de speciale nieuwsbrief!

Ontvang al het relevante ABN Amro nieuws direct in je mailbox